Metamorfose Massage                                 

Metamorfose massage is een zeer vriendelijke massagevorm en wordt met liefde en aandacht toegepast. Het bestaat uit zachte streling over de voeten de handen en het hoofd. Het geeft een heerlijke ontspanning , brengt je emotioneel in balans en bevordert je persoonlijke ontwikkeling. Zeker in deze tijd waar zowel volwassenen als kinderen steeds vaker stress gerelateerde verschijnselen vertonen is het een heerlijke en ontspannende manier om een stukje rust terug in het lichaam en energiestelsel te brengen.

Tijdens de massage wordt er gewerkt op de reflexzone van de wervelkolom. De 4 belangrijkste reflexzones waar ik mee werk zijn de epifyse, de hypofyse, de wervelkolom en de enkelband. Door bepaalde gedeelten van de voeten, handen en hoofd te masseren en zachtjes druk op uit te oefenen  kunnen klachten in de overeenkomende lichaamsdelen verholpen worden. Mocht je bijvoorbeeld niet lekker in je “vel “zitten, stress klachten ervaren dan kan dit zich op verschillende manieren in je lichaam uiten b.v. als buikpijn, hoofdpijn, spierpijn, slecht slapen ect. Er gaan zich blokkades in je lichaam vormen waardoor energieën niet goed meer doorstromen. Metamorfose Massage maakt deze blokkades los en laat energie weer stromen daar waar het hoort (zelf genezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd). Het geeft je lichamelijke en innerlijke rust.

 

Duur massage: 1 tot max. 1 1/2 uur( je hoeft hier niet ontbloot, gemakkelijk zittende kleding is voldoende)

 

 

 

 

 

Meridianen Massage

De meridiaan massage en meridiaan leer is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde . Hier werkt men met de levensenergie die door ons lichaam stroomt om zo o.a. je organen van energie te voorzien. Stoornissen van deze levensenergie kan voor lichamelijk en geestelijk ongemak en zelfs tot ziekte leiden. De energie is dan geblokkeerd. In ons lichaam bevinden zich 12 Meridianen (energiebanen). Door middel van een meridianen massage kunnen deze 12 meridianen weer gestimuleerd worden. De meridianen liggen onder de huid in het onderhuidse weefsel waar ze in verbinding staan met de inwendige organen. De meridianen transporteren energie en beïnvloeden organen en lichaamsdelen. Hierdoor kunnen ziekten aan het oppervlak worden herkend en behandeld.

 

Meridiaan massage is een massage met etherische oliën van het ontblote lichaam. Het is een zachte massagevorm wat ook tegelijk ontspannend werkt. Elke meridiaan is weer gekoppeld aan een orgaan, lichamelijk of psychische klacht of thema. Op basis van de klacht of hulpvraag bepalen we samen  welke meridiaan en dus ook welk lichaamsdeel behandeld en gemasseerd gaat worden.

 

De werking van alle meridianen wordt heel mooi weergegeven in het boekje en kaarten dek De orgaan klok wat ik ook tijdens een sessie gebruik om de cliënt de loop en werking van de meridiaan uit te leggen en zo de behandeling goed voor te bereiden.

                                                                                                          

om inzicht te geven over een meridiaan, hierbij de long meridiaan als voorbeeld uitgelicht.

Long meridiaan                                        

Harmonieuze energiestroom ondersteund door:

Nederigheid, leren onderhouden van contacten met anderen

Thema:

Flegmaticus; zorgen en verdriet

 Lichamelijke klachten:

- terugkerende verkoudheden

- astma, bronchitis, hoesten

- verhoogde neiging tot zweten

- rillen en overgevoelige reacties op temperatuurswisselingen

- sterke haaruitval

- verhoogde plasdrang

- problemen met huid en slijmvliezen (allergische huidreacties)

- pijn in verloop van meridiaan (gemakkelijk te verwarren met hartklachten

 

Psychische klachten:

- moeite met leggen van contacten

- gevoelens van minderwaardigheid

- ontevreden, innerlijk leegte

 

Taken van de longen:

- zuurstofopname en verdeling

- uitscheiden van kooldioxide

- ontgiften en ontzuring

- transporteert zuurstofarm bloed naar t hart

- transporteert zuurstofrijk bloed van t hart af

- regelt de reukzin

Taken van de long meridiaan:

- opname van qi uit de lucht en verdelen van qi over het lichaam

- instandhouding van afweerkracht

- stuurt banen en bloedvaten aan

- reguleert de waterhuishouding

- levert energie aan huid en haren

- ondersteunt de hartfunctie

Element:

Metaal

 Gerelateerde organen:

Longen, armen, schouders

Masseren van:

Buik en armen

 

Duur massage: 1 tot max. 1 1/2 uur